maj 22, 2018

Välkommen till Volvo Museums och Arbetslivsmuseernas dag lördagen den 11 maj 2019

Lördagen den 11e Maj välkomnar vi er att fira Volvo Museums Dag tillsammans med oss och NAV – Industri- och Arbetslivshistoria.

Västra Götaland har en rik och spännande industri- och arbetslivshistoria. NAV har bildats för att främja intresset för industrihistoria och arbetslivsmuseer i Västra Götaland. Arbetslivsmuseer kan se väldigt olika ut men de visar alltid hur det var för i tiden. De visar äldre arbetsplatser med äldre arbetsmetoder, arbetsmiljö och redskap.

Vi öppnar dörrarna som vanligt kl. 11 och fram till kl. 16 kommer hela museet sprudla av aktiviteter.

Lyssna till tonerna av musik, av hammarslag eller av en stadig tändkulemotor, känn doften av hampa, tjära och lin. Känn smaken av kolbullar, ärtsoppa och andra historiska maträtter. Lyssna till berättelser från en svunnen tid och träffa sanna entusiaster. Slå rep, åk med på en brandbil eller kanske gör din egen ”kvarnsten” i lera.

Aktiviteter och upplevelser för alla åldrar. Mat, fika, musik försäljning, och underhållning i olika former. Det händer mycket på arbetslivsmuseernas dag. Som i Göteborg  den 11 maj 2019, när vi träffas på Volvo museet på Arendal för att gemensamt visa upp våra aktiviteter i föreningar och museer.

Arbetslivsmuseer och andra industrihistoriska föreningar från Västra Götaland gör sitt bästa för att synliggöra den mångfald som finns i alla besöksmål med hantverk, maskiner, mat, föredrag, visningar, berättelser, musik, uppvisningar och lek.

”Vi är så glada att kunna samarbeta med NAV denna dag för att synliggöra många människors yrken varav många av dem är försvunna” berättar Sören Nyeboe, VD på Volvo Museum. L Ni kan som vanligt ta er enkelt ut till oss med bil eller kollektivtrafik. Vi planerar att, som vanligt, erbjuda en gratis shuttle mellan Eketrägatan och museet varje timme under Volvo Museums Dag.

Ett mer detaljerat program kommer att publiceras närmare inpå dagen.

Hoppas vi ses!