INFÖR BESÖKET - VÄNLIGEN NOTERA

- Vi rekommenderar att ni påbörjar besöket senast 45 minuter innan stängningstid för att ni ska hinna igenom utställningen i lugn och ro.
- Det är inte möjligt att förboka entrébiljett utan biljett köpes på plats.
- Hundar är ej tillåtna i utställningen (med undantag för ledarhundar).

Öppettider

Måndag - Fredag

10:00 - 17:00

Lördag - Söndag

11:00-16:00

Stängt: Nyårsafton, Nyårsdagen, Långfredagen, Midsommarafton, Midsommardagen, Julafton, Juldagen och Annandag Jul.

En smygtitt på kommande World of Volvo

2024 händer det – då öppnar World of Volvo! Ju längre vårt projekt framskrider kommer vi att berätta mer spännande detaljer.
I mitten av året lanserar vi webbsidan worldofvolvo.com – så håll utkik!

Första limträbalken på plats

Nu tar World of Volvo form. Den första gigantiska limträbalken har äntligen kommit på plats. Specialtransporten fick gå av stapeln mitt i natten och delar av gatan fick stängas av.
Två lyftkranar behövdes för att sätta den gigantiska 35-metersbjälken på plats.

Välkommen till World of Volvo

En mötesplats där någonting alltid är på gång.

World of Volvo kommer att bli en mötesplats där någonting alltid är på gång; allt ifrån permanenta och temporära utställningar av fordon till föreställningar, upplevelser och möten. En levande plats som ofta byter skepnad där man träffas, skapar, upplever och blir inspirerad. Det kommer att bli en aktiv mötesplats som kommer att bidraga till utvecklingen av ett mobilt och hållbart samhälle.

Knyta an till världen runtom oss.

World of Volvo är ett gemensamt engagemang mellan AB Volvo och Volvo Cars och kommer såklart att återspegla Volvo, vår historia, vår nutid och vår framtid – men, vår ambition är större än så. Vi vill relatera till människors dagliga liv, knyta an till världen runtom oss och vill att besökaren ska känna att de besökt en mötesplats där allt handlar om hur vi tillsammans skapar en bättre framtid samtidigt som vi vill både inspirera och roa besökarna.

Nytt landmärke i Göteborg.

World of Volvo, som är under byggnation, kommer att bli ett nytt landmärke i Göteborg. Platsen är precis söder om Liseberg, vid sidan av E6:an mitt i Göteborgs nya evenemangsstråk. Utöver utställningar, föreställningar och upplevelser kommer byggnaden, som är 22 000 m², även att inhysa konferenslokaler, eventhall samt bistro & restaurang. Byggnaden uppförs i skandinavisk design – ljust, luftigt och med flera naturliga material och är ritad av danska Henning Larsen. World of Volvo förväntas stå färdigt i slutet av 2023 med öppning i början av 2024.

 

Dagens museum i Arendal kommer att bli en del av helheten i World of Volvo, dock inte i precis samma skepnad som idag. När World of Volvo öppnar i början av 2024, hänger Volvo Museum med för att bli en del av vår nya mötesplats.

För mer information:
Kontakta Ulrika Sandford, Marknads- och Kommunikationsansvarig: ulrika.sandford@worldofvolvo.com

Illustrationer och animering av Henning Larsen